Contoh business plan fotografi perkahwinan

Nyatakan status pekerja berkenaan. Selain mempunyai kedai, saya juga baru berjinak-jinak dengan perniagaan pakaian secara online dan saya memerlukan suntikan modal bagi memenuhi permintaan yang agak tinggi dari negara Indonesia dan China. Perbelanjaan Operasi Rumuskan segala perbelanjaan yang dianggarkan dalam bahagian ini mengikut kategori perbelanjaan harta, perbelanjaan bulanan dan lain-lain perbelanjaan.

Syer pasaran Dari maklumat-maklumat yang didapati nyatakan pembahgian pasaran atau syer pasaran untuk perniagaan yang dicadangkan. Saiz Pasaran Langkah ini adalah untuk meramal jualan perniagaan. Lebih baik jika pesaing dikenalpasti mengikut nama perniagaan mereka.

Ramalan Jualan Sediakan pelunuran jualan bulanan untuk tahun pertama perniagan. Anggaran ini berlandaskan ramalan jualan yang telah dinyatakan dalam Rancangan Pemasaran. Pemerhatian saya juga mendapati bahawa senario masa hadapan perniagaan saya adalah cerah berdasarkan trend dan gaya hidup pelanggan yang mahukan keselesaan dan kualiti perkhidmatan yang kemas, cepat, cekap dan efisien.

Berdasarkan trend pasaran masa kini, pemerhatian saya mendapati bahawa permintaan perkhidmatan jahitan semakin meningkat terutamanya kepada golongan penjawat awam yang sibuk dan juga permintaan terhadapnya yang semakin memberangsangkan apatah lagi untuk perayaan Hari Raya dan Hari Guru berikutan taraf hidup penjawat awam yang semakin meningkat semenjak mendapat kenaikan gaji baru-baru ini.

Pesaing-pesaing utama Kenalpasti dan pilih pesaiang-pesaing utama. Strategi Pemasaran Reka bentuk barangan atau penjelasan pekej Corak pembungkusan dan jenama berkaitan. Daripada jumlah tersebut, saya bercadang untuk mendapatkan bantuan pembiayaan CIMB sebanyak RM, manakala sumbangan saya adalah sebanyak RM, Kaitkan penawaran ini dengan keperluan atau kehendak pengguna yang ingin diberikan kepuasan Sasaran Pasaran Nyatakan profail pelanggan di sekitar kawasan pasaran yang dipilih.

Kekuatan dan kelemahan pesaing Untuk semua pesaing nyatakan kekuatan dan kelemahan masing-masing. Mesin dan peralatan Senaraikan mesin dan peralatan yang diperlukan serta harga belian selaras dengan keperluan pengeluaran atau operasi. Tenaga Kerja Senaraikan keperluan tenaga kerja untuk bahagian operasi.

Lokasi Nyatakan kedudukan bangunan dan nyatakan kos bangunan sama ada disewa atau beli. Kenalpasti kewujudan kumpulan pelanggan yang berbeza atau segmen-segmen pasaran dikawasan berkenaan. Saya bercadang untuk memohon suntikan modal sebanyak RM, Persekitarannya juga amat sesuai kerana ia terletak berhampiran di premis The Store Sungai Buloh, pusat perniagaan kawasan Kuang dan Bukit Rahman Putra dengan dikelilingi oleh pelbagai jenis taman perumahan dan terdapat beberapa buah kondominium dan melebihi 20 jenis perumahan berhampiran dengannya.

Nyatakan saiz pasaran dalam bentuk unit jualan atau RM atau kedua-duanya sekali. Saya juga mempunyai lebih orang pelanggan tetap di mana purata tempahan sebulan ialah orang belum termasuk pelanggan yang menempah secara online. Proses ini dipersembahkan dalam carta proses kerja.

Nyatakan langkah-langkah utama dalam proses pengeluaran produk penyediaan perkhidmatan berkenaan. Kos projek tersebut termasuklah pembelian peralatan kilang dan premis kedai, ubahsuai premis, pembelian stok, perbelanjaan pra-operasi dan modal pusingan.

Nyatakan sumber pembekal mesin. Susun atur Ruang Operasi Nyatakan faktor-faktor utama yang diambil kira dalam merancang susun atur ruang operasi sesuai dengan keperluan operasi perniagaan serta pelan grafik ruang operasi tersebut.

Saya berharap dengan bantuan CIMB ini akan dapat merealisasikan rancangan perniagaan saya dan seterusnya dapat mengembangkan potensinya bagi memajukan dan meningkatkan lagi ekonomi Bumiputera dalam bidang fesyen dan pakaian.

Keperluan bahan Senaraikan bahan mentah atau stok barang yang diperluakan nyatakan belian dibuat dalam bentuk kredit atau tunai dan pembekalnya. Overhead operasi Ini termasuk kemudahan bekalan air dan letrik, gas dan lain-lain yang perlu sebagai penggerak proses operasi.

Lorong Anggerik, Kuang saya dapati adalah satu lokasi yang sesuai untuk mendirikan kilang jahitan kerana ia merupakan satu perkampungan di mana di kalangan penduduk di sini ramai yang terdiri dari surirumah.Meyakinkan pihak-pihak lain (contoh bank) bahawa projek yang hendak dijalankan berdaya maju dan sesuai untuk pelaburan atau pembiayaan.

Memberi maklumat kepada bakal usahawan/penternak tentang masalah yang mungkin akan timbul semasa melaksanakan projek perniagaan terbabit. Contoh Business Plan Produk T-Shirt. I. EXECUTIVE SUMMARY Opportunity & the Description of the Business There are many selections of T 5/5(5).

Oct 03,  · Hari ini saya nak kongsikan dengan anda semua, 20 kertas kerja rancangan perniagaan atau business plan yang berjaya mendapatkan pinjaman dari institusi-institusi kewangan di Malaysia terutamanya SME Bank (Bank Pembangunan), PUNB, MARA dan sebagainya.

Do you really want to delete this prezi? Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again. Delete Cancel.

Contoh Format Business Plan 3 - Free download as PDF File .pdf), Text File .txt) or read online for free.5/5(3).

Every project in any business is performing intelligently profitable, safe and environmentally friendly by employing Dheart IT solution and services.

PELAN PERNIAGAAN - KEDAI KEK. BUSINESS PLAN. KEDAI KEK. PENGENALAN.

PANDUAN PENYEDIAAN RANCANGAN PERNIAGAAN KERTAS KERJA

Keinginan untuk membuka sebuah kedai kek di Jitra,Kedah, berkobar-kobar setelah kek perkahwinan.

Download
Contoh business plan fotografi perkahwinan
Rated 0/5 based on 87 review